Het project

Op het moment dat hij de sleutel in zijn broekzak stopte en de straat overstak klonk het klagelijk gehuil van het luchtalarm over de daken van de Diergaardesingel. Hij ging automatisch hollen. Richting Hofplein, steeds sneller. Zijn verstand zei hem de andere kant op te rennen, waar weken geleden nog een schuilkelder was gegraven in een plantsoen. Maar zijn gevoel trok hem de kant van het centrum op, naar haar. ‘ 

boekfragment uit de roman de stoorvogel (manuscript)

Als twee schrijvers en verhalenvertellers met een gedeelde interesse in geschiedenis elkaar ontmoeten kan er zomaar een project ontstaan.

Wij zijn Eric Burger (historicus, schrijver, dichter) en Marga de Waard (schrijver, dichter, ontwerper) Erics interesse komt voort uit een persoonlijke zoektocht naar zijn familieverleden waarin Jodenvervolging en collaboratie  een rol speelden. Marga schrijft over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort.

Op deze site vind je verhalen waarbij fictie en non fictie elkaar afwisselen, gedichten en interviews tegen de achtergrond van een oorlog. Samen met foto’s en archiefmateriaal schetsen wij een beeld van het gewone en het ongewone leven van mensen in oorlogstijd. Door de overweldigende geschiedenis te verkleinen tot persoonlijke verhalen willen we het verleden tastbaar maken en herinneringen levend houden.

De stoorvogel is meer dan deze verhalensite, in de loop van 2019 komen er ook reisverslagen, later ook een historische roman. We houden je op de hoogte via deze site, Facebook en Instagram.

Eric en Marga